De RTW Studio

De voormalige studio

Oude Studio RTW WaddinxveenJarenlang verzorgde RTW de uitzendingen vanaf de Tollenslaan in Waddinxveen. Alhoewel het gebouw gedateerd was en eigenlijk al vele jaren een grondige renovatie nodig had, was het een gezellige studio met een typische jaren 80 inrichting: een aparte ruimte voor de techniek en een aparte ruimte voor de presentatie. Ook was er een fijne bar waar het vaak wel heel gezellig werd. Ooit heeft een gast wel eens geroepen: “Die studio van RTW is net een kantine met een antenne er op.” Uiteraard was die opmerking bedoeld met een kwinkslag, maar bij RTW heeft gezelligheid nu eenmaal altijd hoog in het vaandel gestaan.

De apparatuur in de studio was ook deels vintage. Het hart van de studio was een broadcastmengtafel van Eela: loodzwaar maar niet kapot te krijgen. De mixer heeft tientallen jaren zonder mekkeren zijn werk gedaan. Zo robuust maken ze ze tegenwoordig niet meer. Verder kon je in de studio ieder medium afspelen wat je maar wilde, zelfs vinyl. Er stonden 2 Dikke Technics SL-1200 draaitafels. Vele RTW’ers maakten daar dan ook dankbaar gebruik van.

In de presentatieruimte konden ook bands en deejays optreden. Vele bands, artiesten en deejays heeft RTW dan ook in onze oude studio mogen begroeten, waaronder beroemde namen: George Baker, Rudy Bennett, DJ Cor, DJ Robin Albers waren live in de oude vertrouwde studio. Maar ook kon RTW veel bekende gasten interviewen, zoals Henk Bres, Viola Holt, Emile Ratelband en Johan Vlemmix.

 

Nieuwe studio

Nieuwe Studio RTW WaddinxveenIn 2023 mocht RTW de nieuwe studio betrekken, namen ze afscheid van hun oude vertrouwde plek en verhuisde RTW naar een gerenoveerd en vernieuwd verzamelgebouw aan de Mauritslaan in Waddinxveen. De studioapparatuur en de bijbehorende installatie werden verzorgd door het Waddinxveense bedrijf ProFM Broadcast.

Alhoewel moderne studio’s geen aparte techniek- en presentatieruimte meer heeft RTW ook in de nieuwe studio gekozen voor de klassieke opstelling: een aparte techniekruimte met de deejaybooth en een aparte ruimte voor de presentatie. De redenen waren simpel: RTW ontvangt wekelijks live bands en artiesten en RTW wilde het unieke karakter van de studio behouden. En als je vraagt of er nu ook een gezellige bar is… uiteraard!

De studio is voorzien van de moderne, nu digitale, apparatuur. De prachtige D&R Axum Broadcastmixer heeft alles aan boord voor professionele uitzendingen. Alle geluidsdragers kunnen met faderstart of een startknop worden opgestart.

Normaal gesproken draaien radiostudio’s geheel vanuit een radio-automatiseringssysteem. Alle muziek, vormgeving en nieuws wordt via de automatisering geregeld. Bij RTW gebeurt dit ook, maar RTW zou RTW niet zijn als ook op vele andere manieren geluid de ether in kan. Dus is het ook in deze moderne studio mogelijk ceedees en vinyl platen te draaien.

Nieuwe Studio RTW Waddinxveen PresentatieruimteDe presentatieruimte is ruimer dan in de oude studio. RTW  heeft nu genoeg ruimte voor artiesten en deejays. Ook TV kan RTW deze ruimte gemakkelijk maken, wat voor de nabije toekomst belangrijk is.

RTW heeft een prachtige studio waarmee nog lang mooie programma’s kunnen worden gemaakt!