RTW FM brengt WADDINXVEEN E.O. bij je thuis

Doelstelling
RTW heeft als doelstelling “Het ontwikkelen en beheren van een eigentijdse lokale nieuwszender in beeld en geluid voor de brede bevolking van de gemeente Waddinxveen e.o”.
Dit beeld en geluid moeten een positieve bijdrage leveren aan het wonen, werken en/of verblijven in het uitzendgebied van de zender door het verspreiden van nieuws en informatie over maatschappelijke, culturele, en godsdienstige ontwikkelingen en activiteiten in Waddinxveen en omgeving.
De onderdelen zijn RTW  FM, RTW NIEUWS UIT WADDINVEEN (FB) RTW (FB) (PROGRAMMA’S RTW), BEELDKRANT RTW EN LIVE VIDEO UITZENDINGEN PROGRAMMA’S EN DE RTW WEBSITE

Beleid
Het beleid richt zich op kwaliteit en diversiteit van programma’s en de ontwikkeling van specifieke doelgroep programma’s. Het beleid richt zich verder in belangrijke mate op de functie van nieuws- en actualiteitenzender. Het lokale nieuws is actueel en gevarieerd.

Vrijwilligers
RTW is een unieke omroep. Meer dan 50 vrijwilligers verzorgen iedere dag de uitzendingen en de organisatie taken.
Vrijwilligers zijn er nooit genoeg want de omroep groeit en bloeit en dus komen er steeds andere taken bij. Ook jij kan je aanmelden als vrijwilliger. Blijf niet aan de kant staan, maar help mee om samen RTW verder uit te bouwen. Bij vacatures kun je zien welke mogelijkheden er zijn.

Samenwerking

RTW heeft een samenwerkingsconvenant afgesloten met lokale omroepen in de omgeving Midden-Holland: RPL Woerden, Gouwestad, BR6, Oudewater en RTW zullen in de nabije toekomst een gezamenlijke redactie vormen zodat regionaal nieuws een extra bijdrage zal leveren aan cultuur, kunst, uitgaan, sport en gezamenlijke uitzendingen zullen verzorgen.

Ook heeft RTW een preventie Akkoord getekend voor “Samen voor een gezonder Waddinxveen” waar naar een Gezonde leefstijl, Mentaal welzijn en Sociale participatie wordt gestreefd. RTW haar bijdrage is om in het programma Leefstijl en Gezondheid, de ambities van de verschillende organisaties die op de een of andere manier actief (willen) zijn op het vlak van preventie aan het woord te laten komen. Het geeft door gemeenschappelijke ambities en door nieuwe initiatieven en vormen van samenwerking, een extra impuls aan het beleid van de verschillende partners op dit vlak.